Historiek

Commandotouwen Goeman touwen werd opgericht door Goeman Gerard, die met een opleiding als technisch ingenieur textiel de uitdaging aanging om zelfstandig touwen te produceren. Hierbij zouden innovatie en kwaliteit zijn grootste drijfveren zijn in de ontwikkeling van zijn touwen.

Gelet op de kleinschaligheid van het bedrijf, kon adequaat worden ingegaan op de wensen en de verzuchtingen van de gebruikers. Zo werden met behulp van de praktijkervaring van onder meer het opleidingscentrum voor paracommando's in Marches-les-Dammes, in de loop der jaren, de diverse touwtypes ontwikkeld en telkenmale aangepast aan de specifieke noden van deze intensieve gebruikers.

In 1997 werd geopteerd om het bedrijf om te vormen tot een bvba: Goeman Commandotouwen. Sindsdien is er bijstand gekomen van zijn zoon Lieven. De klimtouwen werden op hun beurt gecertificeerd door UIAA en CE waardoor de afzetmarkt kon verruimd worden en waardoor meer en meer professionele gebruikers vervolgens klant zijn geworden (zoals hoogtewerkers met touwtechnieken (Rigging), indoorklimhallen, outdoororganisaties, boomverzorgers en brandweerkorpsen).

Recent zijn er ook leeflijnen gecertifieerd voor avonturenparken met  2 gestikte ooglussen : Leeflijn - Longe PAH

Meer weten? Bekijk alvast enkele beelden van onze producten. U kunt ons echter ook steeds contacteren voor een gratis offerte of meer informatie. Commandotouwen Goeman staat graag tot uw dienst!

Back to Top